Pastasalade

Dit is een recept van diëtist Shirley Brouwers

Ingrediënten voor 1 portie:

  • 100g rode linzen pasta 

  • kwart courgette

  • halve paprika

  • kwart komkommer

  • hand veldsla

  • pesto* 

  • olijfolie

 

Bereiding:​

  1. Snij de courgette, paprika en komkommer is stukjes. Bak de courgette en paprika in de pan. 

  2. Kook de rode linzen pasta gaar. 

  3. In een grote kom, meng de courgette, paprika, komkommer, rode linzen pasta met wat pesto en een scheut olijfolie. 

  4. Pak een (diep)bord en leg daar de veldsla in en schep de pasta met groente eroverheen. Je kunt eventueel nog wat peper en Keltisch zeezout toevoegen en wat extra olijfolie. 

*​ Je kunt gemakkelijk zelf pesto maken door basilicum blaadjes te vermalen met bijvoorbeeld lijnzaad, pijnboompitten of noten en olijfolie. 

rode linzen pasta salade.png