top of page

Rode linzen dahl

Dit is een recept van diëtist Manon van Luling

Ingrediënten voor 2 porties:

  • 100-150 g rijst - 2 middelgrote wortels

  • 1 kleine zoete aardappel - 1 ui - 2 tenen knoflook - 3 cm gember

  • 1 rode peper

  • 1 el olijfolie

  • 1 tl komijn

  • 1 tl paprikapoeder

  • ½ kurkuma

  • 1 tl kerriepoeder

  • 1 tl garam masala

  • 1 tl groentebouillon

  • versgemalen peper

  • 200 ml kokosmelk (volvet)

  • 200 ml water

  • 50 g rode linzen

  • 150 g doperwten (uit de diepvries)

  • verse koriander

 

Bereiding:​​

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.

  2. Halveer de wortelen en snijd in blokjes. Schil de zoete aardappel en snijd deze ook in blokjes. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook (of snijd fijn). Schil de gember en snijd fijn. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd ook deze klein.

  3. Verhit de olie in de pan. Fruit eerst de ui een paar minuten tot hij glazig wordt en voeg daarna de knoflook, gember en rode peper toe. Bak dit nog een minuut of twee mee.

  4. Voeg de wortelen en de kruiden toe en bak dit een paar minuten mee.

  5. Giet de kokosmelk samen met het water, de linzen en de bouillon in de pan. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door.

  6. Schep na 15 minuten de helft van de dahl in de blender en pureer tot een gladde massa. Giet dit terug in de pan en voeg de doperwten toe. Kook deze nog 5 minuten mee.

  7. Schep de rijst in twee borden en verdeel de dahl erover. Garneer met verse koriander.

rode linzen dahl.jpg
Dagmenu zwangere vrouwen: Service
bottom of page