Aardappelpuree met stoofpotje

Dit is een recept van blogger Puur Suzanne

Ingrediënten voor 2 porties:​

  • 8 middelgrote aardappelen,

  • 250 gram champignons in plakjes

  • 100 gram bruine bonen

  • 1 tomaat ,in middelgrote blokjes

  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden

  • 1 ui ,grof gesnipperd

  • 1 geperste knoflookteen

  • 4 theelepels Hollandse stoofkruiden van Euroma

  • 200 ml plantaardige melk of room (bijvoorbeeld Oatly of Alpro)

  • zout

  • zwarte peper

  • eventueel margarine om het extra romig te krijgen

  • ook lekker erbij is verse bieslook en rozemarijn

 

Bereiding:​

  1. Schil en kook de aardappelen in 12-15 minuten beetgaar.

  2. Bak in 10 minuten de uitjes, geperste knoflook, paprika, champignons samen met een theelepel zout en de Hollandse stoofkruiden. Voeg de laatste 5 minuten de tomatenstukjes, bruine bonen en 100 ml water toe. Zet het vuur even uit als je champignon- en bruinebonenstoof klaar is.

  3. Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn. Stamp de aardappelen fijn met een stamper, voeg hier een halve theelepel zout, een halve theelepel zwart peper en de plantaardige melk aan toe. Als je de puree romiger wilt hebben, kun je er nog wat extra scheutjes melk aan toevoegen of een eetlepel margarine.

  4. Warm de groentestoof even op als nodig is en serveer vervolgende aardappelpuree met de champignon-bonenstoof.

  5. De verse kruiden rozemarijn en/of bieslook smaken heerlijk bij dit gerecht.

aardappelpuree champignons.png