Ovenschotel met spruitjes
Dit is een recept van diëtist Priscilla Weterings.
Ingrediënten voor 2 porties:​
-
450 g spruitjes
-
500 g zoete aardappel
-
45 g cranberry’s
-
50 g walnoten
-
2 tl mosterd
-
1 el rode wijnazijn
-
1 el ahornsiroop
-
2 el olijfolie
-
peper
Bereiding:​​
-
Verhit de oven voor op 200 graden Celsius.
-
Schil de zoete aardappel, maak de spruitjes schoon. Snijd de spruiten door de helft. Snijd de aardappel in net zulke grote stukken als de gehalveerde spruitjes.
-
Pak de ovenschaal, schep hierin de aardappel en spruiten in, besprenkel met 1,5 eetlepel olijfolie. En maak op smaak met peper en zout. Doe in de oven voor 20 minuutjes, schep halverwege even om. Houd het goed in de gaten, zorg dat het niet verbrandt.
-
Hak of breek de walnoten in fijne stukjes.
-
Maak daarnaast ondertussen de dressing. Door 0,5 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel water, 1 el rode wijnazijn, 1 eetlepel ahornsiroop en 2 theelepels mosterd te mengen.
-
Nadat de 20 minuutjes over zijn, haal de schaal uit de oven en doe de walnoten en cranberry’s erbij.
-
Nog 5 minuutjes in de oven om op te warmen. Check of alles gaar is, vooral de aardappel en de spruiten. Zo niet, zet het dan nog even wat langer in de oven..
-
Dressing erover. Klaar!
-
Ik vind het lekker om dit een beetje te combineren met wat rijst.
​​