Aziatische veggie bowl

Dit is een recept van diëtist Priscilla Weterings

Ingrediënten voor 2-3 porties:​

Voor de saus:

  • 3 el sojasaus, minder zout

  • 2 el ahornsiroop

  • 2 el rijstazijn

  • 2 teentjes knoflook, geperst

  • 1 el verse gember, fijngesneden

  • 1 el witte miso

  • 1 el groentebouillon of water

  • 2 tl maïzena

groenten:

  • 1 el sojasaus, minder zout

  • 250 g champignons, in plakjes

  • 1 rode paprika, in reepjes

  • 1 groene paprika, in reepjes

  • 150 g wortel, geraspt

  • 1 rode ui, in reepjes

  • 130 g edamame uit de vriezer (op kamertemperatuur)

Overig:

  • 1 kwart komkommer, in schijfjes

  • 40 g rauwe spinazie

  • Zilvervliesrijst, hoeveelheid naar keuze

  • Optioneel: sesamzaad, bosui ringetjes of chilisaus ter garnering

 

Bereiding:​

  1. Zet water op, en kook de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking.

  2. Pak een klein schaaltje en doe hierin de volgende ingrediënten: 3 el sojasaus, 2 el ahornsiroop, 2 el rijstazijn, 2 teentjes knoflook (geperst), 1 el verse gember (fijngesneden), 1 el witte miso, 1 el groentebouillon/water, 2 tl maïzena. Roer goed door en zet de saus weg.

  3. Verhit een hapjespan en voeg de gesneden champignons en 1 el sojasaus toe en bak voor 3 tot 5 minuten. Totdat de champignons hun vocht kwijt zijn.

  4. Voeg dan de paprika, wortel, uien en edamame toe. Roerbak weer voor 3 tot 5 minuten. Voeg wat water toe als het aan de pan blijft plakken

  5. Voeg dan de saus toe die je net hebt gemaakt. Roer steeds door totdat de saus wat dikker is geworden en de maïzena dus zijn werk doet.

  6. Maak de 2 of 3 borden klaar (het recept is voldoende voor 2 grote porties). Doe er eerst wat zilvervliesrijst in, vervolgens een handje spinazie, leg daar wat komkommer over, en maak af met de geroerbakte groenten in saus. Besprenkel eventueel met wat sesamzaadjes en chilisaus.

Aziatische veggie bowl.jpg