Mac & Cheese

Dit is een recept van diëtist Lobke Faasen

Ingrediënten voor 3 porties:

  • 250 gr volkoren macaroni (droog gewicht)

  • 600 gr champignons

  • 500 gr waspeen

  • 4 teentjes knoflook

  • 50 gr mosterd

  • 100 gr edelgist

  • 200 ml amandelmelk

  • 25 gr bruine rijst miso

  • 1 el paprikapoeder

  • ½ tl chilipoeder

  • ½ tl zwarte peper

 

Bereiding:​

  1. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet en gooi over in een ruime kom.

  2. Snij de waspeen in stukken en kook voor ongeveer 10-12 minuten. Giet af in een vergiet. Doe de waspeen in een blender en voeg de mosterd, miso en amandelmelk toe. Zet de blender aan tot alles goed is gemixt.

  3. Voeg nu de kruiden, knoflook en edelgist toe. Zet de blender weer aan tot een gladde en stroperige massa ontstaat. Giet de kaasmix over de macaroni in de kom en roer het geheel goed door elkaar.

  4. Snij de champignons in blokjes, gooi bij de macaroni en kaassaus en mix wederom goed door elkaar. Gooi het geheel over in een ovenschaal (34,5 x 24 cm) en zet voor 30 minuten in een op 180 ℃ voorverwarmde oven.

vegan-mac-and-cheese-4.jpeg