top of page

Hummus

Dit is een recept van diëtist Lobke Faasen

Hummus is een heerlijke manier om bonen binnen te krijgen, voor kinderen, volwassenen en ouderen. Een aanrader voor iedereen dus! 

 

Je hoeft hier niet standaard kikkererwten voor te gebruiken, maar kunt ook variëren met zwarte bonen, witte bonen, limabonen of kidneybonen of een mix van meerdere soorten. 

 

Probeer uit wat jij lekker vindt en waar jij je goed bij voelt! 

​

Je kunt hummus bijvoorbeeld eten op (volkoren) brood, crackers, wraps, bij de maaltijd of om rauwe groente in te dippen.

 

Ingrediënten voor 2-3 porties:

  • 200 gram kikkererwten, met vocht

  • 50 gram tahin (sesampasta)

  • 1 teentje knoflook (meer of minder naar smaak)

  • 1 el verse citroensap

  • 1 el komijnpoeder

  • kwart tl zwarte peper

  • kwart tl chilipoeder

 

Bereiding:​​

1. Lek de kikkererwten uit in een vergiet. Vang het vocht uit het blikje of potje op.

2. Doe alle ingrediënten in een food processor en laat het apparaat zijn werk doen. Als je geen food processor hebt, kun je ook een staafmixer gebruiken. Start in dat geval met het mixen van de kikkererwten, het vocht, tahin en citroensap en voeg daarna pas de knoflook en overige kruiden toe.

3. Mix tot je romige structuur hebt. Je kunt de hummus bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast.

​​

Hummus.jpeg
Dagmenu zwangere vrouwen: Service
bottom of page