top of page

Kaassaus van groenten

Dit is een recept van diëtist Priscilla Weterings. Zie hier meer recepten van Priscilla. 

Met bloemkool kun je goed een 'kaasachtige' saus maken. Deze gebruikt Priscilla zelf regelmatig voor over de broccoli of door de pasta.

 

Makkelijk te maken, kost wel wat tijd. Maar dan heb je gelijk een halve liter. Je kunt wat je niet direct gebruikt invriezen.

 

En stel dat je 50 ml (5 el) per keer gebruikt, dan ben je slechts 30 calorieën verder. The Magic of Plants! Deze kaassaus is laag in vet en rijk aan vitaminen en mineralen.

 

​Ingrediënten voor 10 porties:

  • 20 g gistvlokken

  • 120 ml sojamelk

  • 550 g bloemkool gekookt

  • 1 rode paprika

  • 1 el grove mosterd

  • 4 tl citroensap

  • ¼ tl zout

  • 2 tl miso pasta (te koop bij toko's)

  • ½ tl kurkuma

 

Bereiding: 

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden Celsius.  

  2. Verwijder de zaadlijsten van de paprika. En bak de paprika 20-25 minuten in de oven op een bakplaat in het midden van de oven.

  3. Kook de bloemkool zo’n 20 minuten.

  4. Doe alle ingrediënten, dus ook de gekookte bloemkool en gegrilde paprika in een blenderkan. Blend tot een glad geheel.  

  5. En klaar! Eventueel kun je het nog even licht verwarmen in een pannetje, en roeren, zodat de luchtbelletjes verdwijnen. Serveer over groenten of over de pasta.

​​

kaassaus.jpeg
Dagmenu zwangere vrouwen: Service
bottom of page