Salade bowl met tempeh 

Dit is een recept van diëtist Manon van Luling

Ingrediënten voor 4 porties:

  • 4 zoete aardappels

  • 2 blikken kikkererwten

  • 500 g broccoli

  • 500 g tempeh

  • 300 g spinazie rauw

  • andere groente naar keuze

  • pakje hummus

  • 4 el sesamzaad

  • 4 el pompoenpitten

 

Bereiding:​

  1. Rooster de zoete aardappel, kikkererwten en broccoli met olijfolie in de oven (de broccoli heeft iets minder tijd nodig dan de rest).

  2. Bak de tempeh krokant en marineer in ketjap of sojasaus.

  3. Leg de spinazie, tempeh, geroosterde zoete aardappel, kikkererwten en broccoli op je bord.

  4. Voeg eventueel met nog wat andere groente toe, zoals komkommer.

  5. Flinke schep hummus, een eetlepel sesamzaad en pompoenpitten erbij en smullen maar! 

salade bowl.png